Site icon Italian&Dutch Art by Elisa Manzoni

Art Events

On this page you can find both the art events in which the Manzoni Kunst Galerie in Oosterwolde will be present, and the exhibitions organised in the gallery spaces to promote art, artists and intercultural exchange between Italy and Holland.
Stay connected…

The world has not been created once, but as often as an original artist.
(Marcel Proust)

Op deze pagina vindt u zowel de kunstevenementen waar Manzoni Kunst Galerie van Oosterwolde aanwezig zal zijn, als de tentoonstellingen die in de galeriezalen worden georganiseerd ter bevordering van kunst, kunstenaars en interculturele uitwisseling tussen Italië en Nederland.
Blijf verbonden…

De wereld is niet één keer geschapen, maar even vaak als een oorspronkelijke kunstenaar.
(Marcel Proust)

In questa pagina potrete trovare sia gli eventi d’arte in cui sarà presente la Manzoni Kunst Galerie di Oosterwolde, sia le mostre organizzate negli spazi della galleria per promuovere l’arte, gli artisti e lo scambio interculturale tra Italia e Olanda.
State connessi…

Il mondo non è stato creato una volta, ma tutte le volte che è sopravvenuto un artista originale.
(Marcel Proust)

Met veel plezier informeer ik u over de deelname van Manzoni Kunst Galerie aan de Kunstroute Ooststellingwerf 2023 op 2 en 3 september! Een prachtige kunstroute tussen galeries en kunstenaarsateliers die allemaal op de fiets (of met de auto als je dat liever hebt) afgelegd wordt tussen Oosterwolde, Appelscha, Fochteloo, Langedijke, Elsloo, Makkinga en Donkerbroek. Zestien locaties om Nederlandse en internationale kunst uit eerste hand te ervaren en in te ademen.
De Manzoni Kunst Galerie toont haar Italiaanse kunstenaars en biedt bezoekers een kleine Italiaanse verfrissing van de ‘vermoeienissen’ van het fietsen.
Graag tot ziens op 2 en september van 10.00 tot 18.00 uur in de Manzoni Kunst Galerie, Snellingerdijk 122, Oosterwolde.
Voor meer info: https://kunstwerf.com/kunstroute-2023/

Net als vorig jaar is de Manzoni Kunst Galerie in Oosterwolde uitgenodigd voor het feest op de Amelte Tennis Club ( Amelte Tennis Vereniging ) en het Valkenstijn Park (Homepage – Landgoed Valkenstijn) in Assen: kunst, theater, muziek en Italiaanse producten vormen het decor van de nieuwe Italiaanse taalcursussen die vanaf september bij de Dissel in Assen en op de Volksuniversiteit in Hoogeveen worden gegeven.
Graag tot ziens op deze laatste dag, zondag 27 augustus van 11.00 tot 13.30 uur.
Voor meer informatie: http://www.criticoarte.org

Italiaanse kunstenaars geselecteerd voor het evenement: Gianluca Cremonesi, Laura Zani, Ilaria Sperotto, Gianni Depaoli en Giulio Pettinato.

Voor de gelegenheid de lekkernijen van Vershal de Kunst uit Oosterwolde.

Ik herinner het publiek aan de service van de Manzoni Art Gallery in Oosterwolde: om uw privéfeest nog unieker te maken, staat de collectie Italiaanse kunst van de galerie tot uw beschikking. Als kunstcriticus zal ik persoonlijk de werken volgen om de deelnemers een duidelijk overzicht te geven van de Italiaanse kunstmarkt.

PERSBERICHT

De Manzoni Kunst Galerie is in 2021 in Oosterwolde opgericht ter ondersteuning van het kunstproject “Hedendaagse Italiaanse kunst in Nederland”, bedacht door de Milanese kunstcritica en curator Elisa Manzoni. Het doel van het project is om in Nederland te promoten hoe gevarieerd en kwalitatief hoogstaand de Italiaanse kunstscène is. Vijftien kunstenaars hebben zich bij het project aangesloten en in deze expositie laten dertien van hen enkele van hun werken zien. Hun biografieën zijn te vinden in een digitale catalogus. Landschappen en vrouwenportretten in verschillende technieken ( acryl, pastel, aquarel) en verschillende stijlen (realisme, impressionisme en expressionisme), maar ook conceptuele, abstracte, surrealistische en metafysische werken en symbolische beeldhouwwerken.
De 9 kunstenaars van het DSG geven mede door de variatie in technieken, thema’s en richtingen een goede doorsnee van wat er in Drenthe leeft op het terrein van de beeldende kunst. Het teruggrijpen op de traditie van de schilderkunst uit de Gouden Eeuw is net zo aanwezig als het nieuwe realisme, invloeden van het surrealisme, de conceptual art en het impressionisme. Ook de mens wordt vaak als thema gebruikt, in portretten, in poëtische en intieme situaties, maar ook in magische of bevreemdende ruimtelijke omgevingen, op idyllische plekken of in overvolle hallen. In de ruimtelijke werken tonen mens en dier op fascinerende wijze hun eigen aard.

Kunstenaars op de tentoonstelling: Leonardo Vecchiarino, Annemarie de Groot, Giorgio Riva, Nicole v.d. Veen-Kerssies, Maurizio Brambilla, Klaas Koops, Gianluca Somaschi, Gerke Procee, Ilaria Sperotto, Saskia Dingelstad, Marina De Carlo, Emy Noya, Luca Azzurro, Gianluca Cremonesi, Gianni Depaoli, Giulio Pettinato, Susanna Maccari, Laura Zani, Albert Greving, Helma v.d. Water, Claudio Caporaso, Wikje Schoon.

29 tot 1 juli 2023
Opening 28 juli om 16.00 uur.
DSG Galerie
Koopmansplein 16, Assen
op de woonetage van Warenhuis Vanderveen

3 / 23

De Manzoni kunst galerie in Oosterwolde nodigt u uit voor de tweede editie van Kunst in de tuin 2022 op zaterdag 24 september van 11.00 tot 17.00 uur.

Wij verwelkomen u graag voor koffie of thee (op uw gemak) om een aangename zaterdag door te brengen in het gezelschap van Italiaanse kunst…

In geval van regen zal de tentoonstelling worden uitgesteld tot een latere datum.

5 / 15

Hier is de nieuwe service van de Manzoni Art Gallery in Oosterwolde! Om uw privéfeest op de locatie waar u van houdt nog geraffineerder en unieker te maken, kunt u beschikken over de collectie Italiaanse kunst van de galerie: een uniek evenement dat uw passies combineert om uw gasten in verrukking te brengen. Als kunstcriticus zal ik de werken persoonlijk volgen om de deelnemers een duidelijk overzicht te geven van wat hen zal bevallen en de zekerheid dat zij het beste op de Italiaanse markt kunnen kopen.
Voorbeeld van een privé-feestje:
21 augustus 2022 besloten feest op de Tennisclub Amelte ( Tennisvereniging Amelte ) en in het Valkenstijnpark (Homepage – Landgoed Valkenstijn) in Assen, waar Italiaanse kunst en muziek de ideale omlijsting zullen vormen van de nieuwe cursussen Italiaans die aan de Volksuniversiteit in Hoogeveen worden gegeven.

6 / 6

Kunstgalerie Manzoni is op 18 augustus 2022 van 12.00 tot 18.00 uur aanwezig op de KunstMarkt op de Houtwal langs het kanaal in het centrum van Oosterwolde met vele kunstwerken voor elk budget! Zoek naar het logo met de gouden boom en je zult me vinden.

Ik wil het Winkelhart Oosterwolde en de Stichting Kunstwerf bedanken voor deze waardevolle kans!

We kijken uit naar een kleine reis door de tijd: kunst, muziek en nog veel meer…

Voor meer informatie: Oosterwolde agenda
Voor een voorproefje van de werken in de galerie, zie: www.criticorarte.org/negozio/

The Manzoni Art Gallery awaits you from 29 April to 26 June 2022 with the exhibition The Portrait of the Soul (gallery hours).
On display are paintings by Leonardo Vecchiarino, Susanna Maccari, Marieke Samuels, Laura Zani and Giorgio Riva, and sculptures by Claudio Caporaso, who testify that True Beauty will bring hope to this world sunk in the lake of negativity. Remember that 2022 is the year of Venus, goddess of beauty and art, so there is no better way to celebrate her than with an exhibition worthy of her name.
All the women’s portraits exhibited are mirrors of the contemporary soul of today’s woman: dreamy, beautiful, strong, full of love and trust, volatile but also stable in her context, brave and a warrior in her own way. The genre of the portrait has a long history behind it, and the artists in the exhibition continue to explore the psychological personality of the subjects with vitality and their own artistic poetics.
We look forward to seeing you!

For further information:
elisavosmanzoni@gmail.com
Manzoni Art Gallery, Snellingerdijk 122, 8431ES Oosterwolde.

Van 18 maart tot 22 mei 2022 werkt de Manzoni Kunst Galerie weer samen met het Kunstcafe in Appelscha voor de tentoonstelling die ons het hele voorjaar zal vergezellen: De Lente van de Kunst. Italiaanse kunstenaars van de Manzoni Kunst Galerie in Oosterwolde zullen te gast zijn in het Kunstcafe in Appelscha. www.kunstcafeappelscha.nl

Deelnemende kunstenaars:
Susanna Maccari
Gianluca Cremonesi
Gianluca Somaschi
Ilaria Sperotto
Maurizio Brambilla
Giulio Pettinato
Camelia Rostom
Luca Azzurro

van 1 december 2021 tot en met 14 februari 2022 is de collectie van de Manzoni Kunst Galerie in Oosterwolde te gast in het Kunstcafe in Appelscha voor de wintertentoonstelling WOORD AAN DE KUNST! http://www.kunstcafeappelscha.nl

Deelnemende kunstenaars:

Maurizio Brambilla, schilder, Italië

Claudio Caporaso, beeldhouwer, Italië

Gianluca Cremonesi, schilder, Italië

Marina De Carlo, schilder, Italië

Gianni Depaoli, conceptueel kunstenaar, Italië

Sonja Hooglander, schilder, Nederland

Rob Koedijk, schilder, Nederland

Susanna Maccari, schilder, Italië

Giulio Pettinato, schilder, Italië

Helga Renders, beeldhouwster, België

Giorgio Riva, schilder, Italië

Marieke Samuels, schilder, Nederland

Gianluca Somaschi, schilder, Italië

Fabrizio Spadini, schilder, Italië

Ilaria Sperotto, schilder, Italië

Helma Van De Water, keramiste, Nederland

Leonardo Vecchiarino, schilder, Italië

Frank Vincent, beeldhouwster, Nederland

8 / 26
Nationale Kunstdagen · Next Level – Evenementenhal Gorinchem 6-7 November 2021 (XI editions). For the tickets: https://kunstdagen.nl/bezoeken/#locatie
Art in the Garden – Kunst in de Tuin 28 August 2021, from 11 to 17, Manzoni Kunst Galerie in Oosterwolde.
Click on the link to see the artists participating in the event:
https://criticoarte.org/2021/08/24/art-in-the-garden-kunst-in-de-tuin/

Art Explosion Assen, 3 July 2021, at the Gouverneurstuin behind the Drents Museum, from 10am to 6pm, pad 31 next to the Terrace.

Exit mobile version