Over mij…..

Ik ben Elisa Manzoni en ben gespecialiseerd in geschiedenis en kunstkritiek aan de Universiteit van Milaan, met een scriptie over de zeventiende-eeuwse Milanese verzamelaar Manfredo Settala.

Al na drie jaar in cultureel erfgoed kon ik de eerste stappen zetten in de kunstwereld: eerst als evenementenorganisator bij de Culturele Vereniging Giovanni Testori van Milaan voor de cyclus “Lombardische meesterwerken om te (her) ontdekken”, en in gevolgd als juryvoorzitter voor hedendaagse schilderwedstrijden voor de DipingeRho Association of Rho en voor de Pro Loco Cornaredo Art Group.

Vanaf het begin van de specialistische periode van twee jaar tot heden zijn de mogelijkheden om te werken op het gebied van kunst niet ontbrak: ik begon te werken met kunstkritiek, het opstellen van biografische catalogi en volumes, brochures en artikelen voor kranten. Bovendien was ik, dankzij de samenwerking met CanoviArte, de Rosetum Artistic Group en verschillende galerijen verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen, het presenteren van persoonlijke en collectieve tentoonstellingen in de regio Lombardije en Piemonte zowel als het promoten van artiesten op lokale tv.

Italië is een gebied rijk aan kunst, geschiedenis en cultuur. Italië is rijk aan kunstenaars, schilders, beeldhouwers, grafische ontwerpers, dichters, schrijvers, ontwerpers die het goed vinden om te waarderen … Dit is de reden waarvoor ik gestudeerd heb : het italiaanse CULTURELE ERFGOED te promoten en bekendmaken ! En dan vooral in Nederland.

ITALIAN PASSION BROUGHT TO HOLLAND